Ingrediënten voor 4 personen, 290 Kcal pp, bereiding 30 minuten
- 320 g Kipdijfilet of kipfilet in stukjes
- 2 Limoenen
- 2 El Olijfolie
- 3 teentjes Knoflook geperst
- 1 tl Chilipoeder (hoeveelheid aanpassen naar hoe pittig je het wil)
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl (Gerookte) paprikapoeder
- ½ tl oregano
- 1 Mango
- 1 Rode paprika
- 1 rode ui in kleine stukjes
- Eventueel Spaande rode peper
- 15 gram verse koriander
- 1 gele paprika
- 1 oranje paprika
- 4 El Griekse yoghurt (0% vet)
- 60 g Geraspte kaas (20+ of 30+)
- Krop sla
Bereiding:
Begin met het maken van de marinade voor de kip. Pers het sap van 1 limoen uit. Meng het met de olijfolie, geperste knoflook, chilipoeder, komijnpoeder, uienpoeder, (gerookte) paprikapoeder en oregano. Meng de kipstukjes erdoor en zet het in de koelkast terwijl je de salsa klaarmaakt.
Maak de mango salsa. Schil en snij de mango in kleine stukjes of reepjes. Snij de rode paprika in stukjes. Pers het sap van de tweede limoen uit. Snij de rode ui in kleine stukjes en hak de koriander grof. Meng de helft van de koriander met de ui, paprika en mango, en voeg de helft van het limoensap toe. Als je van pittig houdt, kan je ook een kleine rode Spaanse peper in stukjes (zonder de zaadjes) toevoegen.
Maak de yoghurtsaus. Voeg de overgebleven helft van het limoensap en de overgebleven koriander toe aan de Griekse yoghurt.
Snij de gele en oranje paprika in reepjes. Haal de kip uit de koelkast en bak het met al de marinade saus samen met de gele en oranje paprika in een pan totdat het gaar is, ongeveer 5 minuten, afhankelijk van hoe groot de kipstukjes zijn.
Pak per persoon 3 mooie grote sla bladeren, en leg in het midden een kwart van het kipmengsel. Schep daarbovenop een kwart van de mango salsa, en voeg als laatste een lepel van de yoghurtsaus toe. Strooi een beetje geraspte kaas erover om het af te maken.