Ingrediënten voor 6 muffins, 125 kcal per muffin
- 1 EL olijfolie of 6 cupcake/muffinvormpjes
- ½ banaan
- 5 dadels
- 30 ml magere melk
- 1 ei
- 125 g magere vanille yoghurt (ongezoet)
- 60 g volkoren tarwemeel
- ½ Tl bakpoeder
- ½ Tl baksoda
- 60 g grove havermout vlokken
- 100 g blauwe bessen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C°. Vet een muffinvorm voor 6 muffins in met de olijfolie, of gebruik papieren cupcake/muffinvormpjes. Doe de banaan, dadels, melk, ei en yoghurt in een keukenmachine of blender en pureer tot een gladde massa ontstaat. Roer in een andere kom het tarwemeel, bakpoeder, baksoda en de vlokken door elkaar. Voeg nu de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer de blauwe bessen voorzichtig erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten totdat het gaar is (steek een satéprikker erin en wanneer deze schoon (zonder deeg eraan) eruit komt, is het gaar). Laat even afkoelen voordat je ervan geniet!