worteltaart bananenbrood

Gezonde Worteltaart Bananenbrood

Ingrediënten voor 10 plakjes, 167 kcal per plakje

  • 250 g wortels
  • 4 dadels
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 60 ml magere (vanille)yoghurt
  • 100 g volkoren tarwemeel (of 250 g ipv roggemeel en bananenmeel)
  • 90 g volkoren roggemeel
  • 65 g bananenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl koek- of speculaaskruiden
  • 1 tl vanillepoeder
  • 30 g grove havermoutvlokken
  • 35 g rozijnen
  • 25 g walnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C°. Bekleed een langwerpig bakblik met bakpapier. Doe de wortel in een keukenmachine of blender en hak de wortel in kleine stukjes. Voeg de dadels, eieren, banaan en yoghurt toe en mix totdat het een schuimig geheel is. Doe ondertussen in een andere kom het tarwemeel, roggemeel en bananenmeel (of alleen tarwemeel), bakpoeder, baksoda, koekkruiden en vanillepoeder en roer de havermoutvlokken en rozijnen erdoor. Hak de walnoten grof en roer ze ook door. Voeg nu de inhoud van beide kommen samen en roer goed door. Giet in het bakblik en zet 35 minuten in de oven, of totdat het gaar is (steek een satéprikker erin en wanneer deze schoon (zonder deeg eraan) eruit komt, is het gaar). Laat even afkoelen voordat je ervan geniet!