Ingrediënten voor 2 personen, 290 Kcal pp
- 4 eieren, verdeeld
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 eetl witte wijn azijn
- natuurazijn
- 1 tl Mosterdzaad
- Zwarte peper
- 1 tl dragon
- Handvol verse spinazie
- 2 sneetjes volkoren brood
Bereiding:
Splits twee van de vier eieren; je hebt daarvan alleen het eigeel nodig. Vul een kleine steelpan met water en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodat het water zachtjes blijft borrelen. Zoek een kom die bovenop de steelpan past, maar met de onderkant niet het borrelende water aanraakt. Meng de yoghurt, azijn en eigeel door elkaar in de kom. Zet de kom op de steelpan met borrelend water en verwarm de saus totdat het dik wordt, ongeveer 10-15 minuten. Blijf de saus vaak roeren zodat het niet aankoekt in de kom.
Pocheer ondertussen de andere twee eieren. Dit doe je door in een andere pan, water aan de kook te brengen, met een flinke scheut natuurazijn. Draai het vuur laag zodat het water heel zachtjes borrelt. Breek voorzichtig het eerste ei laag boven het water (een beetje aan de zijkant van de pan) en zorg ervoor dat het eiwit mooi om het eigeel heen valt in het water. Eventueel kan je met een lepel met gaatjes of een schuimspaan het eiwit een beetje om het eigeel heen ‘scheppen’. Breek het tweede eitje op dezelfde manier in de pan, aan de andere zijde van de pan. Pocheer de eieren ongeveer 4-6 minuten (zacht-hard).
Verdeel de spinazie over de twee sneetjes brood. Haal met de schuimspaan de gepocheerde eitjes uit het water en laat goed uitlekken. Leg de eitjes voorzichtig op de spinazie, en verdeel de saus over de eitjes. Maak af door de mosterdzaad, zwarte peper en dragon erover te strooien.